1. Късно ли е да започна да тренирам ?

Обикновенно си задаваме този въпрос,когато започнем да се уморяваме от малко ходене.Когато видим ,че обиколките на тялото ни значително са се увеличили.
Когато кантара се превърне в наш враг.
Когато дрехите започнат да не ни стават.

Аз смятам,че няма точно определено време ,за да започнете да тренирате.Няма-прекалено късно.
И още по-важно-заниманията с физически упражнения са едната важна част от нашия живот.
Другата е храненето.


2. Трябва ли да тренирам със специалист ?

Абсолютно задължително.Физическата  култура е изключително сериозна област и човек не бива да смята,че знае всичко.Спецификата на всяко движение ,качеството на изпълнение,повторенията и почивките между отделните серий е важно да се следят от треньор.


3. Кога ще отслабна? Ако започна да тренирам !?

Процеса на свваляне на килограмите е дълъг и сложен.Той е строго индивидуален.Зависи не само от вашето желание ,а и от обективните обстоятелства,свързани с вашия метаболизъм.


4. Защо да тренираме ?

Физическите упражнения стимулират и подобряват работата на органите и системите в нашия организъм.Подобряването на кръвообръщението, регулирането на сърдечната дейност,ускоряването на метаболитните процеси са едни от видимите резултати.В следствие на тренировките ,човек става устойчив на заболявания


5. Не искам да направя големи мускули !

Ами няма как да стане,ако тренирате правилно!Тренировката има за цел да подобри функционалните качества на организма,да направи мускулатурата по-здрава,еластична и издръжлива.


6. Мога ли да тренирам, когато забременея ?

Да.Задължително трябва да се консултирате с Вашия гинеколог.Когато влезете в четвъртия месец,ако няма забележки ,спокойно можете да правите физически упражнения.Ако тренирате във фитнес зала,абсолютно задължително трябва да работите с треньор.